Zandfilter vullen met glas

December 11, 2014 | By Clement | Filed in: Uncategorized.

De zakken kosten euro per stuk, en ik heb er maar nodig, dus 1euro per jaar, ofwel een tientje per jaar, kacheng! En de komende jaar ben ik van het wisselen af. Het zandfilter vullen met.

In tegenstelling tot zand en zeoliet vervuilt het glas niet en heeft daardoor een onbeperkte levensduur. Doordat het glas beter filtert bespaart u op ener. Zwembadfilter gevuld met glasparels.

De opbouw van fijn materiaal bovenop de zandfilter , kan worden versneld door toevoegen van een vlokmiddel. Op die manier kunnen ook algen. EGFM heeft een kleinere dichtheid dan zan waardoor u minder media nodig heeft om dezelfde filter te vullen. Na één jaar sukkelen met de bijgeleverde patroonfilter, heb ik mij een zandfilter aangeschaft. Ik heb een redelijke grote (zandkuip kg) gekocht, in de veronderstelling dat ik mij na dit zwembad een grotere aanschaf.

Mijn vraag is of deze volledig gevuld moet worden? Nu mijn vragen: Is deze zandfilterpomp geschikt voor mijn bad? Filterglas voor zandfilters.

Alles bij elkaar, wat kost het mij in totaal en compleet?

Kunt u mij hierop antwoorden? De FSP 4is hier een goede keuze. Glasparels voor de zandfilterpomp voor zuiver en helder zwembadwater. Filtreert zelfs de kleinste deeltjes, gaat tot langer mee dan filterzand!

Vul uw filter eerst met water , daarna zand , glasparels of filtersilicaat. Met een zandfilter houdt u het zwembad efficiënt proper. Insecten, haren en andere vuiligheden blijven.

In de winter heb ik het zandfilter leeggemaakt. De eerste emmers er met de hand uitgeschept, tot ik er achter kwam dat het zandfilter verplaatsbaar werd door het lagere gewicht. Ik heb hem dus afgekoppeld en buiten op zijn kop gezet, waardoor hij in een keer leeg liep. Zandfilters zijn zelfs de belangrijkste bron van bacteriën in een zwemba belangrijker nog dan vervuiling door zwemmers. Een zandfilter dien je te vullen met filterzan filterglas of een andere filtermedia.

En als laatste vangmiddel in de reinigingsketen van je zwembad resteert het zandfilter. Dit filter is gevuld met een speciaal zand waarvan de korrels tussen de en mm groot zijn. Lang niet elk zand is dus geschikt om dit filter mee te vullen. Als het zand wat je in dit filter stopt te grof is zal de reinigende . Onze zandfilters zijn gemakkelijk te onderhouden maar hebben op zijn tijd wel een beetje onderhoud nodig.

Meer over al onze zandfilter toebehoren leest u op deze pagina! Glas filter media voor de zandfilter – om de jaar dient men het filter media te vervangen.

Om bij het zand te komen moet bij een topmount zandfilter de kraan worden gedemonteer bij een sidemount zandfilter is dit nodig en hoeft alleen de deksel worden gedemonteerd. Dan is het tijd om het vat te vullen met zand. Dit zijn kleine glasparels. Dan wordt er misschien overdreven veel met.

Ook is tegenwoordig glas granulaat verkrijgbaar om de filter te vullen , dat gaat veel langer mee.


Comments are closed here.